Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Gemeente Diemen treedt toe tot M50

Politiek

DIEMEN - De gemeente Diemen is toegetreden tot de M50, een vereniging van middelgrote gemeenten met een bevolkingsaantal variërend van 30.000 tot 80.000 inwoners. 

Deze toetreding markeert een belangrijke mijlpaal voor de gemeente, nadat zij een aantal jaar geleden de grens van 30.000 inwoners heeft overschreden. De M50 is een samenwerkingsverband van gemeenten die zich gezamenlijk inzetten voor de belangen van middelgrote gemeenten in Nederland. Door zich aan te sluiten bij deze vereniging kan Diemen makkelijker kennis en ervaringen uitwisselen met andere gemeenten in vergelijkbare situaties. De samenwerking stelt Diemen in staat om met die andere gemeenten op te komen voor hun specifieke belangen.

Burgemeester Erik Boog geeft het belang van deze toetreding aan: ‘’De toetreding tot de M50 is een belangrijke stap vooruit voor Diemen. Voor ons als gemeente met een snel groeiende bevolking en bijbehorende uitdagingen biedt de M50 een platform waar we ervaringen kunnen delen en krachten kunnen bundelen. Samen kunnen we ons sterker maken en bijvoorbeeld richting rijksoverheid of richting Tweede Kamer onze belangen beter voor het voetlicht brengen. Daar hebben we als bestuur en als organisatie veel aan en uiteindelijk is dat ook goed voor onze inwoners.’’

Uit de krant