Afbeelding

Wethouder Hans Prins: ‘We maken ons zorgen over verschraling van openbaar vervoer’

Politiek

DIEMEN Het gemeentebestuur van Diemen maakt zich zorgen over de verschraling van het openbaar vervoer. Dit zegt wethouder Hans Prins.

De wethouder zegt dit naar aanleiding van artikelen in Het Parool van vandaag waarin wordt gemeld dat lijn 19 in 2024 mogelijk verdwijnt en dat lijn 7 dan naar Diemen zal rijden. De Amsterdamse krant is in het bezit van het concept Vervoerplan 2023 en 2024 dat nog vertrouwelijk is.

In het concept Vervoerplan 2023 en 2024 staat, volgens Het Parool, ook dat metrolijn 53 (van Centraal Station naar Gaasperplas) in 2024 metrolijn 50 (van Isolatorweg naar Gaasperplas) wordt. Dit betekent dat er vanuit Diemen geen rechtstreekse metroverbinding met het centrum van Amsterdam meer zal zijn. Reizigers uit Diemen moeten dan overstappen op de Van der Madeweg.

Het Parool schrijft dat het volgens de Vervoerregio om een conceptvoorstel gaat en dat er nog van alles kan veranderen.

Wethouder Hans Prins: “We weten dat het OV in Amsterdam en Diemen flink onder druk staat. Dat heeft te maken met de reizigersaantallen, die niet op het niveau zijn van voor de coronacrisis en het komt door onder meer personeelsgebrek en stijgende kosten. Dat zal ook het OV in Diemen raken. We snappen dus best dat de Vervoerregio en het GVB op zoek zijn naar oplossingen. Het plan dat nu bekend is geworden is nog een concept en er kan nog van alles veranderen. Daar lopen we ook niet op vooruit. Onze inzet blijft in ieder geval wel dat we een goed aanbod van tram, bus en metro houden voor de reizigers van en naar Diemen. Daarover zijn we in gesprek met beide partijen. We maken ons wel zorgen over de verschraling van het OV.”

Uit de krant