Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Politie zoekt getuigen van gewelddadige beroving

Politie & justitie

DIEMEN - De politie is nog bezig met het onderzoek in de zaak waarbij een jongen uit Diemen in de nacht van zaterdag op zondag van zijn fatbike is beroofd. 

De moeder van het slachtoffer schetst de situatie. De jongen werd die nacht rond 00.20 uur op het bruggetje vlak bij de Hema op de Ouddiemerlaan aan aangesproken door een groep jongens, die hem zeiden af te stappen. De jongen vond de situatie intimiderend en stapte niet van zijn fiets. Hij fietste snel naar huis. Toen hij bij zijn woning aan de Rode Kruislaan aankwam wilde hij snel met zijn fiets de garage ingaan. Maar er waren twee jongens van een jaar of 16, 17 achter hem aangereden, ook op een fatbike. Deze jongens hebben de jongen hardhandig tegen de muur geduwd, bedreigd en zijn fiets meegenomen. Er is meteen 112 gebeld en aangifte gedaan. 

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de politie de zaak in onderzoek heeft. “Mochten er mensen in de omgeving zijn die voor, tijdens of na het incident iets gezien (ook bijvoorbeeld camerabeelden) of gehoord hebben vragen wij contact met ons op te nemen.”

Dit kan via nummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

De politie beschikt over de volgende twee signalementen: 

Verdachte 1:

- Man;

- 16 à 17 jaar oud;

- smal postuur;

ongeveer 180 centimeter lang;

- licht getint;

- zwart vest;

- zwarte joggingbroek.

Verdachte 2:

- Man;

- 16 à 17 jaar oud;

- smal postuur;

- ongeveer 180 centimeter lang;

- licht getint;

- gevlochten braids strak tegen het hoofd;

- blauw vest met een logo achterop;

- blauwe broek.

Uit de krant