Het team van Jeugdgezondheidszorg in Diemen.
Het team van Jeugdgezondheidszorg in Diemen. (Foto: Trudy Kroese)

Jeugdgezondheidszorg heeft nu ook een inloopspreekuur

  Zorg

DIEMEN - De Jeugdgezondheidszorg van de GGD werkt vanuit De Brede HOED. Jeugdarts Eleonora de Nennie en jeugdverpleegkundige Nadine Willard vertellen deze week in het DiemerNieuws over hun werk.

Zij vormen samen met nog een jeugdarts, vier jeugdverpleegkundigen en drie assistenten het JGZ-team in Diemen.

Laagdrempelig
De jeugdgezondheidszorg in Diemen richt zich op kinderen van 0 tot 12 jaar. De Nennie: "Wij werken sinds 1 november met een inloopspreekuur (0-4 jaar) in De Brede HOED. Ouders kunnen op maandag, woensdag en donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur langskomen voor een gesprek, vragen of advies. De inloopspreekuren zijn laagdrempelig en sluiten aan op de vraag van ouders."

Ook na het vierde jaar
"De jeugdgezondheidszorg in Diemen werkt samen met de kinderdagverblijven en basisscholen in Diemen. Het is niet altijd duidelijk bij ouders dat ons aanbod ook doorgaat na het vierde jaar. Schoolkinderen worden nog gezien als zij vijf, acht en tien jaar zijn en als er redenen zijn ook nog extra. Standaard is er aandacht voor de groei, het gehoor en het zicht", vertelt Willard.

De jeugdgezondheidszorg in Diemen besteedt veel aandacht aan zaken als overgewicht bij kinderen. Er worden ook opvoedcursussen voor ouders van kinderen van verschillende leeftijden aangeboden: voor peuters, schoolgaande kinderen en pubers. 

Vaccinatie tegen kinkhoest
Jeugdgezondheidszorg Diemen start in december met een vaccinatieprogramma tegen kinkhoest voor zwangere vrouwen. Als toekomstige moeders de prik halen tijdens hun zwangerschap, vanaf de 22e week, is hun kindje vanaf de geboorte beschermd tegen kinkhoest en scheelt dit een vaccinatie voor hun kind. Op de maandagen 16, 23 en 30 december en maandag 6 januari tussen 15.30 en 16.30 uur kan de prik gehaald worden.

Meer informatie over de jeugdgezondheidszorg is te vinden op www.ggd.amsterdam.nl/jeugd. Contact De Brede HOED: jgzDeBredeHoed@ggd.amsterdam.nl of 020-5555964. Ook kan er gechat worden: ouderchat.nl.

Lees verder in de digitale editieMeer berichten