Afbeelding

Markant zoekt vrijwilligers voor zorgcentrum Berkenstede

Zorg

DIEMEN - Markant is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor bewoners van zorgcentrum Berkenstede in Diemen-Zuid.

Het gaat om mensen die zich willen inzetten als VrijwilligerPlus. Een VrijwilligerPlus is een maatje van een bewoner die veel zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld iemand met dementie of een lichamelijke beperking.

De vrijwilliger komt een paar uur per week op bezoek om hem of haar gezelschap te houden en aandacht te geven. Wat de vrijwilliger precies gaat doen, wordt overlegd met de familie en het zorgteam. Voorbeelden zijn: wandelen in het park of samen koffie drinken en een praatje maken.

Het gaat om één op één-contact. Het doel is om meer kwaliteit van leven te bieden aan de bewoners van Berkenstede. En tegelijkertijd maakt de vrijwilliger de taken van de mantelzorgers en het personeel een stukje minder zwaar.

Voordat de vrijwilliger van start gaat, krijgt hij of zijn een gedegen training. Markant zorgt voor goede begeleiding en een onkostenvergoeding.

Voor meer informatie of aanmelden kan contact worden opgenomen met Yolande Rijnders: yrijnders@markant.org of Nicole Stoffelen: nstoffelen@markant.org van Markant. Bellen kan ook: 020-8868800.

 

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief