De praktijk van de huisartsen in het centrum.
De praktijk van de huisartsen in het centrum.

Meeste huisartsen nemen geen patiënten aan

Zorg

DIEMEN - Veel nieuwe inwoners van Diemen kunnen geen huisarts in de gemeente vinden. De meeste huisartsen nemen geen nieuwe patiënten aan, terwijl andere huisartsen strikte voorwaarden hanteren.

De huisartsen van Gezondheidscentrum Diemen-Zuid nemen geen nieuwe patiënten aan. Dit geldt ook voor de huisartsen die op dinsdag en donderdag in de dependance van Gezondheidscentrum Diemen-Zuid op de campus werken. Gezondheidscentrum Diemen-Zuid hoopt dat er op termijn wel weer nieuwe patiënten kunnen worden ingeschreven.

Van de vier huisartsen die in de Brede Hoed in het centrum werken neemt alleen dokter Teszler nieuwe patiënten aan. Hij neemt alleen patiënten aan die in het centrum van Diemen of in nieuwbouwwijk Plantage de Sniep wonen en geen huisarts in Diemen hebben.

De overige huisartsen die in de Brede Hoed werken zijn dokter Fortuin, dokter Van Grieken en dokter Bruinsel. Zij nemen momenteel geen nieuwe patiënten aan.

De huisartsen in Gezondheidscentrum Diemen-Noord hebben wel plek voor nieuwe patiënten. Maar alleen voor mensen die aan de noordkant van het spoor wonen.

Het tekort aan huisartsen is het gevolg van de groei van Diemen. Er zijn de afgelopen jaren veel inwoners bijgekomen, maar het aantal huisartsen is niet toegenomen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief