Afbeelding

MaDiZo richt zich met locatie op campus op studenten

Zorg

DIEMEN - Met de nieuwe locatie op Campus Diemen Zuid richt Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Amsterdam Zuidoost en Diemen (MaDiZo) zich actief op studenten die kampen met psychische problemen, maar ook geldproblemen hebben of juridisch advies willen.

Op de locatie Campus Diemen Zuid worden studenten ondersteund door medewerkers van MaDiZo of doorverwezen naar een specialist. Elke donderdag kunnen de studenten binnenlopen tijdens het inloopspreekuur van 09.00 tot10.00 uur op de campus aan Dalsteindreef 3035.

Prestatiedruk

Volgens het Netwerk Studentenwelzijn ervaren 7 op de 10 studenten prestatiedruk. Dit blijkt uit cijfers van Hogeschool Windesheim op basis van onderzoek onder meer dan 3.000 studenten. De druk wordt volgens het onderzoek mede veroorzaakt door de invloed van social media op het zelfbeeld van jongeren. De 'Fear of Missing Out' speelt een cruciale rol hierin. Het gevolg is een toename van stress, angststoornissen en burn-outklachten. Nassiba Kaouch, maatschappelijk werker bij MaDi legt verder uit: "We steven ernaar om meer studenten te bereiken het komende jaar. Met onze locatie op de campus willen we de drempel voor studenten verlagen bij het vragen om hulp bij eventuele problemen."

MaDiZo is er voor alle bewoners van Diemen en biedt ondersteuning bij het oplossen van problemen in hun sociale, maatschappelijke, persoonlijke en financiële situatie. Bewoners kunnen voor vragen op het gebied van geld, wetgeving, relatie, gezondheid, huisvesting en verlies voor nabestaanden terecht bij MaDiZo. Om bewoners dichtbij huis te bedienen werkt MaDiZo vanuit vier locaties in Diemen: in de gezondheidscentra Diemen Centrum, Diemen-Zuid, Diemen-Noord en Campus Diemen Zuid. Meer informatie op www.madizo.nl

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief