Afbeelding
Foto: archief DiemerNieuws

Oranjekoorts blijft achter in Noord-Holland

WK

DIEMEN - Oranjeversierde straten kwam je al haast niet tegen en ook na de overwinning van het Nederlands elftal op Senegal lijkt de WK-stemming er nog niet echt in te zitten bij Nederlanders. Maar vooral in Noord-Holland zit blijft de Oranjekoorts vooralsnog uit vergeleken bij de rest van het land. Vergelijkingswebsite Slimster zocht namelijk uit dat men vooral in Overijssel, Utrecht en Noord-Brabant online veel bezig is met het WK in Qatar.

Slimster gebruikte hiervoor data van Google Trends. Op een schaal van nul tot honderd blijkt dat Overijssel tot een score van 95 komt, terwijl ook Utrecht en Noord-Brabant boven de 90 scoren. Met name de kustprovincies blijven daarentegen flink achter. Met een score van 69,7 leeft het WK het minst onder Noord-Hollanders.
In Noord-Holland leeft het WK het meest in Velserbroek het meest te leven en ook in Oterleek en Vogelenzang wordt veel gegoogeld op WK-gerelateerde zoekopdrachten. Andere plaatsen met een bovengemiddelde WK-zoekinteresse zijn Schoorl, Lutjebroek en Avenhorn. Over Diemen zijn geen gegevens bekend.