Afbeelding
Foto: Gemeente Diemen

Ideeën voor nieuwe naam busbaan zijn welkom

Vervoer & Verkeer

DIEMEN - De gemeente wil de huidige busbaan in Diemen-Zuid een nieuwe naam geven. Iedereen kan tot en met 5 mei ideeën insturen voor de nieuwe straatnaam. Dit kan Via de volgende link.   

De gemeente Diemen werkt aan de verkeersstructuur in Diemen-Zuid. Daarbij wordt de huidige busbaan opengesteld voor al het verkeer. Op dit moment heet de weg ‘Busbaan’: niet meer zo toepasselijk als er straks ook auto’s rijden. 

“Het projectteam maakt een selectie uit alle inzendingen. Zij beoordelen de ideeën op geschiktheid. Ze kijken daarbij onder andere of de naam past bij de weg, de wijk en bij Diemen, of de naam niet aanstootgevend is en of de naam goed uit te spreken en te schrijven is. Het gaat niet om het aantal keer dat een idee is genoemd. Het is dus geen verkiezing”, aldus de gemeente.

“De selectie leggen we voor aan de straatnaamcommissie. Daarin zitten inwoners van Diemen, medewerkers van de gemeente en de burgemeester. Zij kiezen uit de selectie de nieuwe straatnaam. Er is geen prijs verbonden aan de keuze voor de straatnaam. Maar hoe leuk zou het zijn als u de naam die u heeft aangedragen straks terugziet op de straatnaamborden? Eind mei maken we de straatnaam bekend.”

Uit de krant