Blauwe zone wordt uitgebreid | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Oscar Borghardt

Blauwe zone wordt uitgebreid

  Verkeer

DIEMEN - De blauwe zone in Diemen wordt uitgebreid met de Anne Frankwijk, Buitenlust, Spoorzicht, een deel van Roggekamp, Dalkruid/Pijlkruid/Kleefkruid en een deel van Knoopkruid. Dit heeft het college van B en W besloten.

De gemeenteraad heeft op 30 november de nieuwe criteria voor de beoordeling van petities over parkeren vastgesteld. Die hebben tot gevolg dat als 51 procent van de huishoudens in een wijk voorstander is van een blauwe zone die ook in die wijk wordt ingevoerd.

Het college van B en W heeft de petities die onlangs in de genoemde wijken zijn gehouden, beoordeeld op basis van de nieuwe criteria. In alle genoemde wijken is een meerderheid voor de invoering van de blauwe zone.

Anne Frankwijk (60%), Buitenlust (68%), Spoorzicht (84%) en deel Roggekamp en Dalkruid/Pijlkruid/Kleefkruid/deel Knoopkruid (95%). Voor de petitie van Polderland geldt dat er op dit moment niet genoeg steun voor invoering van de blauwe zone is.

Bewoners van de wijken waarin de blauwe zone wordt ingevoerd kunnen ontheffing aanvragen. Deze kost 96 euro per twee jaar.

De gemeente informeert de bewoners van de wijken waar een blauwe zone is ingevoerd deze week.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>