DiemerNieuws - Spooronderdoorgang in 2023 open
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Een artist impression van de spoorwegonderdoorgang.
Een artist impression van de spoorwegonderdoorgang. (Foto: Arcadis)

Spooronderdoorgang in 2023 open

  Verkeer

DIEMEN - In april 2023 gaan de eerste automobilisten, fietsers en voetgangers door de spooronderdoorgang aan de Ouddiemerlaan.

Dat staat in het plan van aanpak van ProRail, de organisatie die verantwoordelijk is voor de planning en realisatie van de spooronderdoorgang.

Start
In het najaar van 2020 beginnen volgens datzelfde plan de daadwerkelijke uitvoeringswerkzaamheden voor de inrichting van de tijdelijke voorzieningen en de aanleg van de spooronderdoorgang. Dit is ruim 3 jaar later dan oorspronkelijk de planning was; het project zou ingewikkelder zijn dan Prorail aanvankelijk dacht. Wethouder Scholten heeft de gemeenteraad laten weten dat hij op korte termijn nog eens bij Prorail zal aandringen dat de startdatum wat Diemen betreft niet nog verder moet worden opgeschoven.

Projectkrediet
De gemeenteraad stemde donderdagavond in met het projectkrediet van 15,2 miljoen euro voor de spooronderdoorgang. Dat is de helft van de totale kosten voor de aanleg van de onderdoorgang, de andere helft betaalt het Rijk. Van het projectkrediet van Diemen komt 13,5 miljoen euro uit een subsidie van de Vervoerregio en 1,7 miljoen euro van de gemeente zelf. Een bedrag waarmee in de gemeentelijke begroting voor 2016 al rekening gehouden is.

Herinrichting
Als de spooronderdoorgang er is, moet ook het stationsgebied heringericht worden. De gemeente Diemen is van plan om bij de voorbereiding van de herinrichting van het stationsgebied inwoners intensief te betrekken.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het DiemerNieuws per e-mail
Meer berichten
 

DiemerNieuws nieuwsbrief

Elke donderdag het DiemerNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>