Lijn 9 op De Sniep.
Lijn 9 op De Sniep. Foto: Trudy Kroese

Diemen en GVB nemen vandaag afscheid van lijn 9

Buurt / wijk

DIEMEN - Het zal voor de gebruikers van het openbaar vervoer even wennen zijn: vanaf zondag 22 juli stappen zij in Diemen niet langer in lijn 9, maar in lijn 19.

Zondag wordt de Noord/Zuid lijn officieel in gebruik genomen. Dit heeft gevolgen voor de route van een aantal trams en bussen van het GVB. In tegenstelling tot lijn 9 rijdt lijn 19 niet door naar het Centraal Station. De tram rijdt de huidige route tot het Alexanderplein en slaat dan linksaf. De tram rijdt vervolgens via onder andere het Weesperplein, Frederiksplein, Weteringcircuit, het Leidseplein en Amsterdam West naar het nieuwe eindpunt station Sloterdijk.

Overstappen

Reizigers die naar het centrum van Amsterdam of het Centraal Station willen kunnen uit diverse overstapmogelijkheden kiezen. Zij kunnen op het Alexanderplein overstappen op lijn 14, die het restant van de huidige route van lijn 9 rijdt. Zij kunnen echter ook in lijn 19 blijven zitten en op het Weesperplein overstappen op de metro of op het Weteringcircuit uitstappen en op station Vijzelgracht in de Noord/Zuidlijn stappen. Het GVB neemt zaterdag op gepaste wijze afscheid van lijn 9.

Speciale trams

Vandaag vanaf 18.00 uur rijdt een blauwe drie-asser de route van lijn 9 (behalve tussen 21.30 en 22.30 uur) en vanaf 20.00 uur zal ook de vertrouwde gele tram de route van lijn 9 rijden. De trams maken geen deel uit van de de dienstregeling, maar vervoeren wel reizigers. De trams zijn eigendom van het Trammuseum.

 

 

Lijn 9 bij de halte bij de Schoolstraat.

Uit de krant