De winnaars van vorig jaar.
De winnaars van vorig jaar.

Genomineerden voor Diemense sportprijzen

  Sport

DIEMEN - De organisatie van Kunst in Sport (KIS) dat op zondag 21 januari wordt gehouden heeft de nominaties bekendgemaakt voor de Diemense sportprijzen van 2017.

De genomineerden voor de prijs van Diemense Sportman van het Jaar zijn de winnaar van vorig jaar Fergil Hesterman - wereldtopper in het ijszwemmen, Sander Stok - Nederlands kampioen kogelslingeren en Joshua Record - winnaar van de zilveren medaille tijdens het NK hinkstapspringen.

Ook bij de dames is de winnaar van vorig jaar weer genomineerd: Paula List is lid van het Nederlands zitvolleybalteam. Haar opponenten zijn Iris de Ruiter - de op twee na beste zevenkampster van Nederland en Helga Vuur - Nederlands kampioene korte survivalrun.

De genomineerde Diemense sporttalenten zijn Dani van Dijk - Nederlands jeugdkampioen karten, Amber van der Mey - lid van het Nederlands beachhandbalteam en de meisjes onder dertien jaar van SV Diemen - voetbalkampioen in hun klasse.

De strijd om de titel Sportploeg van het Jaar gaat tussen het biljartteam van Café 't Pandje Oud Diemen - vijfde bij het NK driebanden, het eerste damessoftbalteam van TIW-Survivors - kampioen van 4e klasse A, en de winnaar van vorig jaar: het eerste damesteam van handbalvereniging SV Zeeburg.

Meer berichten