Afbeelding

Zwemmer Fergil Hesterman organisator en deelnemer Amstel Ice Swim

Sport

DIEMEN - De Diemense ijszwemmer Fergil Hesterman is een van de organisatoren van de Amstel Ice Swim die op zaterdag 30 december in de Amstel in Amsterdam wordt gehouden. De start en finish van de wedstrijden zijn bij het Roeicentrum Berlage aan de Amstel. De Amstel Ice Swim maakt deel uit van de wedstrijden om de Ice Cup.

Sportbond

Onder de vlag van de dit jaar opgerichte sportbond IISA-Nederland, die het ijszwemmen in Nederland bevordert en promoot, wordt voor het eerst een wedstrijd in de Amstel georganiseerd. IISA-Nederland organiseert deze wedstrijd in samenwerking met Sportmomentje. Sportmomentje is een evenementenbureau uit Amsterdam en organiseert sportevenementen en sportieve uitjes voor bedrijven en groepen. 

Naast Nederlandse deelnemers zijn er ook deelnemers uit onder andere Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, België en Argentinië. 

Vijf wedstrijden

Er worden zaterdag vijf wedstrijden gezwommen. De kilometer (aanvang: 10.30 uur), de 100 meter (aanvang: 12.30 uur), de 200 meter (aanvang: 13.30 uur), de 50 meter (aanvang: 14.15 uur) en de 500 meter (aanvang: 15.00 uur).  

Fergil Hesterman komt uit op de kilometer en de 500 meter.

Uit de krant