Kinderburgemeester Marit Engelberts slaat officiële eerste bal.
Kinderburgemeester Marit Engelberts slaat officiële eerste bal. Foto: Trudy Kroese

Krijgt hockeyclub plek op Sportpark De Diemen?

Sport

DIEMEN Onder het oog van heel veel jonge spelers van de nieuwe hockeyclub Diemen (HC Diemen), pushte kinderburgemeester Marit Engelberts zondag de bal het doel in.

Het was de officiële start van de trainingen van de nieuwe Diemense sportvereniging. Nu nog bij Athena in Amsterdam maar wellicht binnen een paar jaar op Sportpark De Diemen.

Accommodatie
Een eigen clubtenue is er al en er wordt getraind, maar om de twaalf meisjesteams, twee jongensteams en een mixteam ook in de competitie mee te laten spelen is een eigen accommodatie nodig. Daar wordt naarstig naar gezocht in Diemen en er lijkt schot in te komen: donderdag stelt het college van B en W aan de gemeenteraad voor om verhuizing van honkbalvereniging TIW-Survivors naar sportpark Middenmeer in Amsterdam te onderzoeken. De vereniging staat daar in beginsel niet onwelwillend tegenover en het zou in één klap ruimte maken voor twee hockeyvelden en het zo gewenste vierde veld voor SV Diemen.

150 leden
HC Diemen is het resultaat van een burgerinitiatief voor een hockeyvereniging in Diemen. De wachtlijsten voor de jeugd zijn groot in Amsterdam en daarom willen de initiatiefnemers een eigen vereniging starten. Dat daar behoefte aan is blijkt wel: al ongeveer 150 kinderen tussen 6 en 12 jaar hebben zich aangemeld.

Lees meer in het DiemerNieuws van 5 oktober.

Uit de krant