Isa Ternede schiet met overtuiging op doel.
Isa Ternede schiet met overtuiging op doel.

Handbalster Isa Ternede terug van Jeugd Olympisch Festival

Sport

DIEMEN - Isa Ternede (16) uit Diemen is met haar handbalteam vorige week geëindigd op de achtste en laatste plaats bij het European Youth Olympic Festival (EYOF) in de Hongaarse stad Györ. Niet het sportieve resultaat waar de ploeg op hoopte, maar wel met een 'rugtas aan ervaringen' rijker.

Het vizier is nu gericht op de volgende uitdaging: Het EK U17 in Slowakije tussen 10 en 20 augustus.

Dat ze in Györ kampioen zouden worden, was ook niet de verwachting, maar het team had gehoopt ook wat potjes te winnen. Kleine troost is wel dat de meeste wedstrijden met slechts paar punten verschil verloren werden.

Zondag arriveerde het Talentteam, met jonge sporters uit diverse takken van sport, terug op Schiphol. Isa en haar team met gemengde gevoelens. Het resultaat was niet als verwacht, maar het evenement meemaken was heel bijzonder. Echt een soort Olympische Spelen, compleet met openingsceremonie, verblijf in een atletendorp en de contacten met sporters uit andere landen. "Met een rugtas vol ervaringen is ze teruggekomen", vertelt vader Robin Ternede.

Nu gaat het team zich opladen voor het EK volgende week. Daar spelen ze in een poule van vier, doel is bij eerste twee te eindigen en zo de kwartfinale te halen. "Dan zijn ze automatisch geplaatst voor het WK onder de 17 in 2018. Daar kan ze, qua leeftijd dan nog net aan meedoen", aldus Robin.

Uit de krant