Rubberkorrels spatten op tijdens een actie.
Rubberkorrels spatten op tijdens een actie.

Veel vragen over gevaar spelen op kunstgras

Sport

DIEMEN - Het nieuws dat voetballen op kunstgrasvelden met rubberkorrels (SBR-rubbergranulaat) een gevaar voor de gezondheid kan vormen houdt velen bezig. SV Diemen wacht verder onderzoek af.

Maandagavond werd bekend dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nog voor het eind van dit jaar de resultaten van nieuw onderzoek naar de mogelijke gevaren van het spelen op kunstgras presenteert. Vorige week meldde het televisieprogramma Zembla dat spelen en trainen op kunstgras met rubberkorrels mogelijk kankerverwekkend is.

René Letteboer, voorzitter van SV Diemen, heeft van een aantal leden van de vereniging vragen over de risico's van spelen op kunstgras gekregen. "Ik heb begrepen dat de kwaliteit van de rubberkorrels op onze kunstgrasvelden hoog is. Wij spelen al een jaar of tien op kunstgras. Wij wachten nu de resultaten van verder onderzoek af en zullen indien nodig maatregelen nemen. Maar er is nu geen reden tot paniek."

Wethouder Jeroen Klaasse van Sport geeft aan dat er in Diemen vier velden met kunstgras met rubberkorrels liggen: de drie kunstgrasvelden van SV Diemen en het Cruyff Court in Diemen-Noord. De fractie van DiemenLinksaf heeft vragen gesteld aan het college van B en W. Klaasse: "Wij volgen de lijn van het ministerie van Volksgezondheid, het RIVM en de KNVB dat spelen op kunstgras niet zal leiden tot risico's voor de gezondheid", aldus Klaasse. "Wij zien dan ook geen aanleiding om te stoppen met sporten op deze velden."

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief