SV Diemen won begin april met 4-0 van SV 's-Graveland.
SV Diemen won begin april met 4-0 van SV 's-Graveland. Foto: Trudy Kroese

Sv Diemen eindigt competitie als zesde

Sport

DIEMEN - SV Diemen is in de competitie 2022-2023 op de zesde plaats geëindigd. BZC ‘13 won zaterdag met 4-0 van NVC en is daardoor als vijfde geëindigd.

DIEMEN Raymond Aarts, samen met Bas van Bergen trainer van sv Diemen, is tevreden over het afgelopen seizoen. 

Aarts: “We hebben lang meegedaan voor de plekken die recht geven op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Derde Klasse. We hebben ons helaas niet voor de nacompetitie kunnen plaatsen. We zijn het seizoen niet optimaal gestart, maar hebben later in het seizoen een goede serie neergezet. In de slotfase van de competitie hebben wij een aantal punten laten liggen.”

Raymond Aarts en Bas van Bergen hebben onlangs hun contract met sv Diemen met één seizoen verlengd. Ze zullen samen het eerste elftal van sv Diemen blijven trainen. Leroy Kroeze is volgend seizoen trainer van het tweede team van sv Diemen. Hij zal tevens keeperstrainer van het eerste team van sv Diemen blijven. Kroeze is tevens trainer van de zondagselectie van de Amsterdamse voetbalclub TOG.

Raymond Aarts verwacht in de aanloop op het seizoen 2023-2024 niet veel mutaties in de selectie van sv Diemen. ‘’Er gaan een paar spelers weg, maar wij zijn ook van plan om een aantal nieuwe jongens te halen. Dat zijn jongens met een verleden bij sv Diemen. Dat vinden wij belangrijk voor de sfeer binnen het team. Daarnaast streven wij ernaar om opnieuw spelers uit de jeugd te laten doorstromen.’’

Sv Diemen startte de competitie 2022-2023 met een 1-3 overwinning in de uitwedstrijd FC Amsterdam. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen BZC ‘13 ging verloren: 0-2. Daarna ging sv Diemen op bezoek bij de latere kampioen SV Eemnes. Die wedstrijd werd met 2-0 verloren. Vervolgens speelde sv Diemen thuis met 2-2 gelijk tegen Hertha. SV Diemen won daarna de uitwedstrijd tegen Kockengen met 0-4 en ging de week erop voor eigen publiek onderuit tegen SV De Vecht (1-4). Vervolgens verloor de ploeg de uitwedstrijd tegen SV ‘s-Graveland met 3-1, waarna de thuiswedstrijd tegen BVV ‘31 in 0-0 eindigde. Sv Diemen ging daarna op bezoek bij Forza Almere. Die wedstrijd werd met 1-2 gewonnen. Daarna won sv Diemen voor eigen publiek met 3-1 van Nederhorst. In de laatste wedstrijd voor de winterstop verloor sv Diemen de uitwedstrijd tegen NVC met 4-2.

Sv Diemen zette na de winterstop een goede serie neer. De thuiswedstrijden tegen ASV ‘65 (2-1) en FC Amsterdam (7-0) werden gewonnen. Daarna won sv Diemen de uitwedstrijd tegen BZC ‘13 met 1-2. Sv Diemen moest daarna twee nederlagen incasseren tegen twee sterke tegenstanders. De ploeg verloor de thuiswedstrijd tegen SV Eemnes met 0-4 en ging de week daarna onderuit in de uitwedstrijd tegen Hertha: 2-1. In de thuiswedstrijd tegen Kockengen kwam sv Diemen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In april won sv Diemen voor eigen publiek met 4-0 van het hooggeplaatste SV ‘s-Graveland. Daarna werden de uitwedstrijden tegen SV De Vecht (3-0) en BVV ‘31 (3-1) verloren. Vervolgens klopte sv Diemen op Sportpark De Diemen Forza Almere met 2-1 en speelde de week erop in de uitwedstrijd tegen Nederhorst met 2-2 gelijk. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd met 4-0 gewonnen van NVC. Sv Diemen sloot de competitie af met een nederlaag bij ASV ‘65: 3-1.

Uit de krant