De toernooien van ATVD trekken altijd veel publiek.
De toernooien van ATVD trekken altijd veel publiek. Foto: Trudy Kroese

ATVD houdt twee toernooien

Sport

DIEMEN - De Algemene Tennis Vereniging Diemen (ATVD) organiseert in juni en juli twee toernooien.

De Richard Heus clubkampioenschappen worden van 17 tot en met 25 juni gehouden. Het New Look Optiek Diemen Open vindt van 1 tot en met 9 juli plaats. Aan de clubkampioenschappen kunnen alleen leden van ATVD deelnemen. Aan het open toernooi kunnen alle KNLTB-leden vanaf 17 jaar meedoen. Van beginners tot toptennissers.

De deelnemers worden voor beide toernooien ingedeeld bij spelers van vergelijkbare sterkte. Dit maakt het aantrekkelijk om mee te doen en geeft alle deelnemers de kans om door te gaan. Er worden tijdens beide toernooien enkelpartijen en dubbelpartijen gespeeld. 

De toernooien van ATVD staan ook bekend vanwege de gezellige sfeer. Deelnemers en toeschouwers kunnen vanaf het terras op het tennispark van ATVD aan de Willem de Zwijgerlaan de wedstrijden bekijken en genieten van de sfeer en een hapje en een drankje.

Deelnemers aan de clubkampioenschappen kunnen zich tot en met 3 juni inschrijven via de site van ATVD: www.atvd.nl. Ook deelnemers aan het open toernooi kunnen zich via de website inschrijven. Zij dienen zich voor 26 juni in te schrijven.

Richard Heus, de sponsor van de clubkampioenschappen, is al jaren lid van ATVD. Hij heeft een aannemersbedrijf. New Look Optiek is gevestigd in de Arent Krijtsstraat 64 in Diemen. Opticien en eigenaar Eric Nijenhuis is met ATVD in contact gekomen doordat diverse leden van de tennisvereniging al jaren klant bij hem zijn.

Uit de krant