De speelsters van dames 1, 2 en 3.
De speelsters van dames 1, 2 en 3. Foto: Sv Zeeburg

Dames van sv Zeeburg bereiden zich voor op competitie

Sport

DIEMEN - Het eerste damesteam van sv Zeeburg mikt op de titel. Speelsters Melany Hendriks en Marlies Buur vertellen over het team. Marlies is aanvoerder.

Sv Zeeburg hoopt dat het handbalseizoen 2021-2022 voltooid kan worden. De twee voorgaande seizoenen kenden een bizar verloop. Dat gold trouwens voor alle amateurcompetities.

Het eerste damesteam van sv Zeeburg promoveerde aan het einde van het seizoen 2019-2020 naar de tweede divisie van de zaalcompetitie. Het team speelde in 2019-2020 een sterk seizoen onder leiding van de nieuwe trainer/coach Aleydin Aliev. Toen de competitie in maart 2020 werd stilgelegd vanwege de uitbraak van corona was sv Zeeburg koploper van de hoofdklasse E. De competitie werd niet meer hervat. Sv Zeeburg leefde enige tijd tussen hoop en vrees, want het was niet duidelijk wat de consequenties van het stopzetten van de competitie zouden zijn. Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) besloot dat sv Zeeburg naar de tweede divisie promoveerde. 

Niet hervat

De handbalsters uit Diemen begonnen vol goede moed aan de competitie 2020-2021. Die werd echter al na één competitieduel gestaakt omdat het coronavirus grote invloed had op de sport. De competitie werd niet hervat.

Aleydin Aliev is trainer van dames 1, Doug van Leeuwen is trainer van dames 2 en Richard Maas is trainer van dames 3.

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief