Foto: De Meeuwen

De Meeuwen viert lustrum

  Sport

DIEMEN - Zwemvereniging De Meeuwen heeft zaterdag het 80-jarig bestaan gevierd.

Marinke Malta, Niels Boesten, Suzanne Portegijs en Sanne Winchester, de feestcommissie van de vereniging, organiseerden een lustrumdag bij Scouting Oost 1 in Amsterdam.

Er was een feestterrein ingericht. De dag begon om 13.00 uur met een spelletjesmiddag en hotdogs voor de kinderen. De kinderen hebben een mooie fotolijst gemaakt en beschilderd en hebben bingo gespeeld, geknutseld en samen gegeten en gesnoept. De regen mocht de pret niet drukken; er werd volop genoten.

Foto's van vroeger

Rond 14:00 uur kwamen de oud-leden binnendruppelen. De zaal van Scouting Oost 1 was omgetoverd tot een waar Meeuwenfeest met oranje slingers, blauwe ballonnen en een slideshow met foto's van vroeger. Alle voormalige waterpoloteams, synchroonbadpakken en wedstrijdzwemmers kwamen op de foto's voorbij.

Oud-leden

Alexanderhoeve Diemen had hapjes gesponsord waardoor de oud-leden tijdens het kletsen een heerlijk blokje kaas, plakje Louman-worst of knoflook olijf konden eten. Er werden oude maar ook nieuwe verhalen opgehaald. Sommige mensen hadden elkaar jaren niet gezien of gesproken. De oud-voorzitter, die destijds maar liefst 12 jaar voorzitter was, had oude krantenartikelen en foto's meegenomen om tentoon te stellen. Het borrelen ging nog lang door.

Lustrumbiertje

Om 17:00 uur gingen de barbecue's aan. De eerste stukken vlees gingen de grill op terwijl er een speciale verassing onthuld werd door de feestcommissie. Ter ere van het jubileum was er door een van de leden een lustrumbiertje gebrouwen. Arjen Anema heeft weken staan zwoegen om een kleine partij biertjes klaar te hebben voor het feest. Het logo van de biertjes is ontworpen door Floor Herman, met daarop toepasselijk een afbeelding van een meeuw. Iedereen die wilde kon een biertje proeven of mee naar huis nemen. 

Sjaaltjes

Toen iedereen met een vol bordje eten zat werd er een tweede verassing onthuld. Dan Herman, de man van Floor, is met een initiatief begonnen waardoor de supporters van De Meeuwen (jong en oud) nu ook meer kunnen meegenieten van de club. Hij heeft supporters-sjaaltjes ontworpen en die werden gepresenteerd. Iedereen kon een sjaal bestellen waarvan ook nog eens 15% van de opbrengst naar de club gaat. Daarnaast is er door de feestcommissie een limited edition shirt van De Meeuwen ontworpen die leden ook kunnen bestellen. 

Dansen

Toen iedereen uitgegeten was ging het feest binnen door. Rond 20:00 uur ging de muziek aan en konden mensen dansen, borrelen of samen op de foto in de meeuwenlijst die door de kinderen eerder die dag was gemaakt. De zaal stond vol en iedereen was in een feeststemming!

Meer berichten