Gideon Swaab (midden), voorzitter van HC Diemen.
Gideon Swaab (midden), voorzitter van HC Diemen.

HC Diemen start met 7 teams aan competitie

  Sport

DIEMEN - Hockeyclub Diemen heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Hockey Centre NL uit Almere. Voorzitter Gideon Swaab van HC Diemen: "Deze deal is een mooie mijlpaal voor onze jonge vereniging."

Op zaterdag 6 juli was er een feestelijke bijeenkomst op de tijdelijke competitielocatie van HC Diemen bij gastvereniging Xenios in Amsterdam.

De teamindeling voor volgend seizoen werd gepresenteerd, de ouders maakten samen afspraken over de taakverdeling en enthousiaste vrijwilligers meldden zich aan voor de verschillende commissies van de club.

Technisch beleid

Het hoogtepunt van de dag was de ondertekening van de overeenkomst tussen HC Diemen en Hockey Centre NL. Deze samenwerking gaat over meer dan alleen de materialen en de kleding. Hockey Centre NL zal ook de trainingen van HC Diemen gaan verzorgen met goed opgeleide mensen en tevens helpen om verder invulling te geven aan het technisch beleid van de hockeyvereniging uit Diemen.

"De samenwerking voelt goed en we zijn ervan overtuigd dat we samen met Hockey Centre NL de club naar een hoger niveau kunnen tillen. Onze competitieteams zijn er klaar voor", aldus Gideon Swaab.

Gastvereniging

Met ingang van het seizoen 2019-202 speelt HC Diemen tijdelijk de thuiswedstrijden bij gastvereniging Xenios. De trainingen zullen gewoon plaatsvinden in Diemen: op de kunstgrasvelden van korfbalvereniging DKV Victoria op Sportpark De Diemen. Het afgelopen seizoen vonden de trainingen plaats op de velden van tennisvereniging TVDZ. HC Diemen komt volgend seizoen met zeven meisjesteams uit in de competitie. Er zijn nog te weinig jongens lid om competitie te spelen. HC Diemen telt bijna 130 leden, van wie zo'n honderd meisjes. Er staan zo'n 25 kinderen op de wachtlijst.

Meer berichten