Ëmile (midden) kan terugkijken op een geslaagd NK.
Ëmile (midden) kan terugkijken op een geslaagd NK. Foto: Eigen foto

Zwemmer Émile Fouzaï wint goud en brons op NK

Sport

DIEMEN - De 13-jarige Émile Fouzaï uit Diemen was tijdens het Nederlands Kampioenschap dit weekeinde de snelste op de 200 meter vlinderslag. Op de 100 meter vlinderslag werd hij derde.

Dit weekeinde werden in Eindhoven de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen wedstrijdzwemmen lange baan gehouden. Meteen op de eerste dag pakte de Diemense zwemmer het goud na een spannende race, waarin hij na 175 meter weg wist te zwemmen van de nummer 2 en bijna 3 seconden eerder aantikte.

Een dag later veroverde Émile een bronzen medaille op de 100 meter vlinderslag, waarbij hij zich in de laatste 10 meter naar het podium zwom.

Émile kwam daarnaast tijdens het NK nog aan de start op de 200 en 400 meter wisselslag, de 400 vrije slag, 100 meter schoolslag en 100 meter vrije slag. Het was voor hem een geslaagd NK met in totaal zes persoonlijke records.