HC Diemen traint op banen van TVDZ.
HC Diemen traint op banen van TVDZ. Foto: Jan Ronday

Diemen werkt met Amsterdam aan oplossing accommodaties sportverenigingen

Sport

DIEMEN - De gemeente Diemen gaat participeren in een werkgroep van de gemeente Amsterdam die de optimale regionale spreiding van sportvoorzieningen gaat onderzoeken.

De gemeente Diemen wil ruimte creëren voor een vierde voetbalveld voor SV Diemen en twee hockeyvelden voor Hockeyclub Diemen. Er dient echter wel een oplossing te worden gevonden voor honk- en softbalvereniging TIW-Survivors. Het voorstel om TIW-Survivors een accommodatie te laten delen met honk- en softbalvereniging OVVO op Sportpark Middenmeer in Amsterdam bleek eind vorige jaar geen doorgang te kunnen vinden. De uitkomst was dat TIW-Survivors dit seizoen op haar accommodatie op Sportpark De Diemen kan blijven. TIW-Survivors is hier blij mee en hoopt definitief in Diemen te kunnen blijven.

De Amsterdamse wethouder van Sportzaken Kukenheim heeft de gemeente Diemen een brief gestuurd waarin zij stelt dat zij het belang deelt van een vaste locatie voor de Hockeyclub Diemen, een vierde veld voor SV Diemen, een zachte landing voor TIW-Survivors en een revitalisering van OVVO en dat zij begrip heeft voor het voorkeursscenario van de gemeente Diemen.

De Amsterdamse wethouder heeft echter ook aangegeven dat zij naast het voorkeursscenario van Diemen ook alternatieve scenario's wil onderzoeken waarbij ook het stadsdeel Zuidoost wordt betrokken. Hiervoor zal zij een werkgroep instellen en faciliteren. Deze werkgroep zal samen met alle betrokkenen de mogelijke scenario's verkennen en hopelijk met een breed gedragen gezamenlijke oplossing komen.

De gemeente Diemen wil dat de werkzaamheden van de werkgroep uiterlijk op 1 juli zijn afgerond. De gemeente moet rond die datum een besluit nemen over groot onderhoud aan de velden van TIW-Survivors.

Hockeyvereniging Diemen traint momenteel op de velden van Tennisvereniging Diemen-Zuid (TVDZ). Een aantal teams speelt competitieduels op de velden van Hockeyclub IJburg.

Het bestuur van SV Diemen heeft onlangs opnieuw aangegeven dat de vereniging dringend behoefte heeft aan een vierde veld.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief