SV Diemen heeft vierde veld nodig | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Henk van der Weele, voorzitter van SV Diemen.
Henk van der Weele, voorzitter van SV Diemen. (Foto: Trudy Kroese)

SV Diemen heeft vierde veld nodig

  Sport

DIEMEN - SV Diemen is teleurgesteld dat de aanleg van het vierde veld langer gaat duren dan verwacht werd. De vereniging heeft dit extra veld hard nodig, aldus voorzitter Henk van der Weele.

Onlangs werd bekend dat honk- en softbalclub TIW-Survivors tot ten minste het einde van dit honk- en softbalseizoen op haar accommodatie op Sportpark De Diemen kan blijven spelen. Dit betekent uitstel van de aanleg van het vierde veld van SV Diemen en de aanleg van twee hockeyvelden voor Hockeyclub Diemen.

SV Diemen beschikt op Sportpark De Diemen over drie kunstgrasvelden waarop trainingen en wedstrijden worden afgewerkt. De vereniging heeft momenteel rond de 1000 leden. De club heeft een kleine 60 teams die elke week een wedstrijd spelen.

De verwachting is dat het aantal leden van SV Diemen de komende jaren flink zal toenemen door de groei van Diemen. De gemeente verwacht op korte termijn de 30.000e inwoner in te schrijven en door de oplevering van steeds meer woningen in met name de nieuwbouwwijken Plantage de Sniep en Holland Park zullen er steeds meer voetballiefhebbers in Diemen komen wonen.

Van der Weele: "We zien nu al een verdubbeling van het aantal mini's dat zich aanmeldt. Ik telde vorige week 34 meisjes en jongetjes. De meeste komen uit Plantage de Sniep."

Van der Weele geeft aan dat de huidige aantal van drie velden niet meer genoeg is. De voetbalvereniging loopt tegen haar grenzen aan. "Er worden veel wedstrijden op zaterdag gespeeld. Het komt voor dat er op zaterdag wedstrijden om 17.00 uur beginnen. Het gevolg hiervan is dat de mensen in de kantine op zaterdag van 08.00 tot 19.30 uur bezig zijn. Zij zijn te lang en tot een te laat tijdstip bezig. Het gaat hier om vrijwilligers."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>