Klaar voor de marathon van New York.
Klaar voor de marathon van New York.

Zeven Diemenaren lopen marathon van New York voor goed doel

  Sport

DIEMEN -Twaalf personen, onder wie zeven inwoners van Diemen, zamelen tijdens de marathon van New York op zondag 4 november geld in voor Stichting Finding A Cure For Hunter Syndrome. De Stichting Finding A Cure For Hunter Syndrome is opgericht door Wendy Timar uit Diemen.

Een zoon van Wendy en haar man Roy heeft het syndroom van Hunter. Dit is een zeldzame stofwisselingsziekte. Mensen die deze ziekte hebben worden meestal niet ouder dan achttien jaar. De stichting werkt samen met het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het EMC doet onderzoek naar een medicijn voor deze ziekte. Om deze onderzoeken te kunnen bekostigen, heeft de stichting heel veel geld nodig. Wendy houdt regelmatig acties om geld in te zamelen voor haar stichting. Zij kwam samen met Marvin van Rijn, die een goede vriend van haar is, op het idee om met een groep mensen de marathon van New York te lopen en op deze wijze geld in te zamelen voor de stichting.

Deelnemers

Marvin van Rijn, eigenaar van IB Makelaars in winkelcentrum Diemerplein, vertelt over het initiatief. "Wij gaan met twaalf mensen de marathon van New York lopen. Dat zijn Wendy Timar, Roy Fagel, Jerry Tertaas, Sander Bosgraaf, Jaimy van Leeuwen, Anneke Tjin-Aton en ik uit Diemen en Thimothy Bruinendaal, Mike Broeders (arts Erasmus), Marjet Peek, Jaji Gosschalk en Pim Wessels. Wij vertrekken op vrijdag 2 november. Er gaan familieleden en vrienden van ons mee. Wij zijn in totaal met twintig mensen. De volledige reis- en verblijfskosten betalen wij uiteraard zelf. Het doel is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Finding A Cure For Hunter Syndrome."

 

 

Meer berichten