SV Diemen heeft rond de 600 jeugdleden.
SV Diemen heeft rond de 600 jeugdleden. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen investeert extra in de jeugd

Sport

DIEMEN - SV Diemen wil een nog aantrekkelijker voetbalvereniging worden voor haar jeugdleden. De voetbalclub werkt hard aan het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdopleiding, ook voor de niet-selectieteams van de jeugd.

SV Diemen heeft zo'n 1.000 leden van wie er rond de 600 in de jeugdafdeling spelen. De club heeft maar liefst 47 jeugdteams. De technische jeugdcommissie van SV Diemen bestaat uit Cees Boot (coördinator), Metin Köse, Rob Dalmulder, Wayne Poyner en Elly Oudshoorn.

Cees Boot: "De selectieteams van de jeugdafdeling hebben goede trainers en goede begeleiders. Er is helaas echter een beeld ontstaan dat wij minder aandacht hebben voor de overige jeugdteams. Maar dat is zeker niet het geval. Wij vinden alle jeugdteams belangrijk. Vorig jaar heeft de club twaalf ouders van jeugdspelers de kans gegeven om bij de KNVB de basiscursus jeugdtrainer te volgen. Hierdoor beschikken wij nu over meer goede trainers voor de jeugdteams. Volgend seizoen bieden wij opnieuw een aantal ouders van jeugdleden of andere leden van SV Diemen de kans om die cursus te volgen. SV Diemen betaalt die cursus. Tevens zijn wij bezig met het opzetten van een cursus jeugdscheidsrechter."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant