Gideon Swaab.
Gideon Swaab. Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Hockeyclub Diemen zoekt tijdelijke accommodatie

Sport

DIEMEN - Hockeyclub Diemen gaat op zoek naar een tijdelijke accommodatie waar volgend seizoen wedstrijden kunnen worden gespeeld en kan worden getraind.

De vereniging heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering aandacht gevraagd voor haar situatie. De club heeft nog geen accommodatie.

Gideon Swaab, voorzitter van HC Diemen, schetste de situatie waarin de club zich bevindt. De vereniging heeft 150 leden, van wie 50 procent in Diemen woont en 25 kinderen staan op de wachtlijst. Een professionele trainer geeft wekelijks training op een veld van HC Athena in de Watergraafsmeer. HC Diemen kan hier slechts tijdelijk terecht.

Gideon Swaab: "Wij gaan nu op zoek naar een accommodatie waar wij in het seizoen 2018-2019 kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid een accommodatie buiten Diemen worden. Wij hopen van de gemeente op korte termijn duidelijkheid te krijgen over een plek in Diemen waar wij in de toekomst een vaste accommodatie kunnen krijgen. Als die duidelijkheid er is, kunnen wij als vereniging de leden en hun ouders perspectief bieden."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant