Peter Prins.
Peter Prins. (Foto: Trudy Kroese)

Ouderenpartij Diemen wil bezuinigingen Stadspas terugdraaien.

  Politiek

DIEMEN - Ouderenpartij Diemen heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van 26 april aangekondigd dat ze de in 2015 doorgevoerde bezuinigingen op de Stadspas wil terugdraaien. Dit naar aanleiding van een petitie van circa 60 inwoners van Diemen die pleiten voor verruiming van de mogelijkheden van de Stadspas.

Met een Stadspas kunnen mensen met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm korting krijgen op film, theater, musea, cursussen, sport en andere voorzieningen. Maar mensen met een laag inkomen zoals een AOW en een klein pensioentje die wel een eigen huis bezitten, kunnen in tegenstelling tot vroeger geen Stadspas meer krijgen. Veel ouderen moeten zodoende een uitstapje naar een tentoonstelling of theater in Amsterdam volledig zelf betalen.

Onbetaalbaar

"Wethouder Grondel verklaarde tijdens de laatste raadsvergadering dat terugdraaien van de bezuiniging onbetaalbaar is. Dat zou blijken uit een memo bij de coalitiebesprekingen tussen GroenLinks, D66 en PvdA. De andere partijen beschikken niet over deze informatie. De Ouderenpartij Diemen heeft het college nu gevraagd dit memo openbaar te maken. Daarmee kan de fractie haar aangekondigde motie beter voorbereiden", aldus Ouderenpartij Diemen.

Coalitiebesprekingen

Tevens heeft de fractie ook gevraagd om openbaarmaking van alle andere memo's die bij de coalitiebesprekingen zijn gepresenteerd. "In Wageningen heeft GroenLinks de coalitieonderhandelingen in de openbaarheid gevoerd. Alle vergaderingen waren live te volgen en alle stukken waren openbaar. Dat GroenLinks dit in Diemen niet heeft gedaan, vind ik een gemiste kans van deze partij. In plaats van haar vernieuwingsgezindheid te tonen en de raad en de inwoners te betrekken bij het schrijven van een nieuwe bestuursprogramma, heeft GroenLinks ervoor gekozen om alleen met D66 en PvdA achter gesloten deuren te bepalen wat goed is voor Diemen. De andere partijen in de raad, die 45% van de kiezers vertegenwoordigen, zijn uitgesloten van deze gesprekken", aldus Peter Prins, fractievoorzitter van Ouderenpartij Diemen.

Meer berichten