Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Koninklijke onderscheidingen voor Farida Polsbroek en Frans Mulder

Politiek

DIEMEN - Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 26 april heeft burgemeester Erik Boog koninklijke onderscheidingen opgespeld bij twee raadsleden die in maart afscheid hebben genomen van de gemeentepolitiek. Het zijn Farida Polsbroek (PvdA) en Frans Mulder (VVD).

Farida Polsbroek

Farida Polsbroek is het het langstzittende raadslid dat afscheid heeft genomen van de Diemense politiek. Ze is in 2002 als raadslid begonnen en was daarvoor al actief als fractieopvolger. Ze is verknocht aan Diemen en heeft jaren de verantwoordelijkheid genomen en er aan bijgedragen van Diemen een gemeente te maken waar mensen elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan en waar het ook nog prettig wonen is. Farida was lange tijd financieel woordvoerder van de PvdA-fractie en jarenlang actief als lid en voorzitter van de auditcommissie. In de periode 2006-2010 was ze ook voorzitter van het presidium en waakte ze over de agenda's van de raad. Ze heeft een brede interesse, ook op het gebied van het sociaal domein. Onderwerpen als diversiteit, eenzaamheid, werkgelegenheid gaan haar aan het hart. Ze is altijd opgekomen voor de positie van de vrouw en vindt het belangrijk dat vrouwen goed vertegenwoordigd zijn in publieke functies. Voor al het werk en al die jaren inzet voor de samenleving én haar verdiensten als raadslid van de gemeente Diemen is Farida Polsbroek koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Frans Mulder 

Frans Mulder is 12 jaar raadslid voor de VVD geweest. Hij wilde niet aan de zijlijn staan, maar zelf verantwoordelijkheid nemen en met een liberaal hart werken aan een mooier en beter Diemen. Frans heeft een brede interesse en is op verschillende terreinen actief geweest. Zijn kennis lag vooral op het gebied van het sociaal domein. Hij kende de praktijk, de dilemma's en de keuzemogelijkheden en heeft die kennis en ervaring in positieve zin kunnen inzetten voor het raadswerk in Diemen. Wel met een duidelijke en herkenbare liberale blik, waarbij hij graag zag dat de gemeente of instellingen inwoners centraal zetten en niet de regels. Ook was hij wars van inwoners pamperen of voor hen de regie over te nemen. Hij heeft zich sterk gemaakt voor goede voorzieningen in Diemen om op een goede manier op te groeien (jeugdzorg) of juist langer zelfstandig te kunnen blijven wonen en meedoen (WMO). Frans Mulder is voor zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap en voor zijn verdiensten als raadslid van de gemeente Diemen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Uit de krant