Peter Prins, fractievoorzitter van Ouderenpartij Diemen.
Peter Prins, fractievoorzitter van Ouderenpartij Diemen. (Foto: Trudy Kroese)

Ouderenpartij Diemen wil meer sociale huurwoningen en 'knarrenhof' Holland Park West

  Politiek

DIEMEN - Bij de behandeling van het stedenbouwkundig programma van eisen van de nieuw te bouwen woonwijk Holland Park West heeft de Ouderenpartij Diemen voorgesteld om 40% sociale woningbouw te realiseren in plaats van de door het college van B en W voorgestelde 30%.

"De toename is nodig omdat er in Diemen veel mensen zijn die in verhouding tot hun inkomen in te dure huurwoningen wonen en niet in aanmerking komen voor huurtoeslag. Ook kunnen veel ouderen niet doorstromen naar een passende en betaalbare woning. In de nieuwe wijk, waar naar verwachting tussen de 600 en 700 woningen worden gerealiseerd, komen ook koopwoningen en huurwoningen in de vrije sector", aldus de Ouderenpartij Diemen.

De Ouderenpartij Diemen overweegt een motie of amendement hierover in te dienen in de raadsvergadering van 26 april

'Knarrenhof'

"Daarnaast wil de Ouderenpartij Diemen in deze nieuwe wijk ook ruimte bieden aan een 'knarrenhof . Dat is een landelijke organisatie waar ouderen zich kunnen aanmelden om in een hofje veilig, geborgen en onafhankelijk te wonen. Het 'knarrenhof' stelt privacy en wooncomfort centraal. Met de gemeenschappelijke tuin en hobbyruimte is er veel mogelijkheid tot ontmoeting. De toekomstige bewoners worden vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het hof. Ze kunnen ook samen bijvoorbeeld onderhoud, zorg en energie organiseren. Dat kan in een coöperatie en met hulp van de landelijke Stichting 'Knarrenhof."

Interesse

Voor een 'knarrenhof' zijn minimaal dertig gegadigden nodig. "Bij navraag bij Stichting 'Knarrenhof' bleken al zo'n twintig inwoners van Diemen interesse te hebben voor een 'knarrenhof' in Diemen. De Ouderenpartij Diemen is benieuwd of er nog meer inwoners van Diemen zijn die belangstelling hebben voor deze sociale en veilige manier van wonen."

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij info@knarrenhof.nl.

Meer berichten