Foto: Gemeente Diemen

Gemeente koopt 20 hectare natuurgebied

  Politiek

DIEMEN - Het college van B en W heeft vorige week besloten 20 hectare natuurgebied in de Diemerpolder te kopen. Met deze aankoop is € 640.000 gemoeid. Op korte termijn zal de gemeenteraad om krediet worden gevraagd.

Op dit moment is de grond in bezit van het ministerie van Economische Zaken (Bureau Beheer Landbouw). Wanneer de gemeente de grond niet koopt wordt die openbaar verkocht. Het gebied is belangrijk voor natuur en recreatie, omdat het een deel is van de Diemerscheg, groen dichtbij Diemen en Amsterdam.

Lex Scholten, wethouder Financiën en Grondzaken, is blij met deze aankoop: "Met deze aankoop houden wij als overheid invloed. Doordat de natuurbestemming zowel in het bestemmingsplan als in de Provinciale Verordening stevig is verankerd, is de prijs van € 3,20 per vierkante meter laag. Dat past prima binnen de financiën van Diemen."

Ook Ruud Grondel, wethouder Natuur en Recreatie, is content met de aankoop "We zorgen hiermee dat het gebied openbaar toegankelijk is. Het beheer door Groengebied Amstelland wordt voortgezet. Hiermee hebben wij ook invloed op de kwaliteit van het beheer."

Meer berichten