Foto: D66

D66 spreekt met inwoners op campus

  Politiek

DIEMEN - D66 heeft woensdagavond op Campus Diemen Zuid gesproken met inwoners van Diemen. Ook werd er een barbecue gehouden.

De discussie ging in eerste instantie met name over veiligheid in de stationsgebieden, openbaar vervoer en huisvesting. Daarnaast brachten inwoners zelf thema's ter sprake zoals afvalscheiding, duurzaamheid, de hockeyvereniging en groenvoorzieningen. Maar ook onderwerpen als de gevolgen van technologische ontwikkelingen voor de arbeidsmarkt bleven gisteravond niet onbesproken.

"Uit de gesprekken bleek duidelijk dat de meeste inwoners niet alleen bezig zijn met het hier en nu, maar ook een heldere blik hebben op de toekomst. Op gewenste en ongewenste ontwikkelingen die flink kunnen ingrijpen in de samenleving zoals we die nu kennen", aldus Jeroen Klaasse, wethouder en lijsttrekker van D66.

"Net als deze inwoners durft D66 vooruit te kijken. Het is belangrijk om de blik te richten op de toekomst, in te spelen op veranderingen en met vooruitziende blik te werken aan een vrije, veilige en rechtvaardige samenleving", stelt Kai de Haan, D66-fractievoorzitter en tevens het jongste raadslid in Diemen.

Meer berichten