Jan Sikking, de lijsttrekker van Leefbaar Diemen.
Jan Sikking, de lijsttrekker van Leefbaar Diemen.

Leefbaar Diemen mikpunt van kritiek via nepaccount Facebook

  Politiek

DIEMEN - Leefbaar Diemen is de afgelopen weken het mikpunt geweest van kritiek op Facebook van iemand die gebruik maakte van een nepaccount, aldus Leefbaar Diemen lijsttrekker Jan Sikking.

De persoon gaf zich uit voor 'Jaap Cornelis' uit Diemen. Bij het account stond een foto van een oudere heer. 'Jaap Cornelis' was sinds 1 maart lid van Facebook en had geen enkele vriend. 

Jan Sikking, de lijsttrekker van Leefbaar Diemen, is op onderzoek uitgegaan en stelde vast dat de foto bij het profiel van 'Jaap Cornelis' heel vaak wordt gebruikt door mensen met een nepaccount. 'Jaap Cornelis' uit Diemen is sinds enkele dagen niet meer terug te vinden op Facebook.

Jan Sikking: "Het betreft hier een geval van identiteitsfraude. 'Jaap Cornelis' verspreidde over ons fakenieuws en maakte ons hiermee zwart. We hebben hiervan bewijzen. Facebook heeft met ons meegewerkt en het account van 'Jaap Cornelis' verwijderd. Dit achterbakse gedoe komt uit een bepaalde hoek die Leefbaar Diemen met deze strategie kapot wil maken. Je kan je moeilijk verdedigen op internet."

Meer berichten