Lex Scholten: 'Huis van de Buurt 't Kruidvat functioneert goed. Wij willen ook Huizen van de Buurt in Diemen-Noord en in het centrum.'
Lex Scholten: 'Huis van de Buurt 't Kruidvat functioneert goed. Wij willen ook Huizen van de Buurt in Diemen-Noord en in het centrum.' (Foto: Trudy Kroese)

'Wij zijn een partij die realistische plannen en uitvoerbare plannen heeft'

  Politiek

Lex Scholten (63) is lijsttrekker van de PvdA. De huidige wethouder woont 40 jaar in Diemen.

Wat zijn de belangrijkste punten in het verkiezingsprogramma van de PvdA?
"Wonen, duurzaamheid, het Huis van de Buurt en werkgelegenheid. De PvdA wil 1.200 sociale huurwoningen bouwen. De afgelopen jaren was dit niet mogelijk omdat de woningcorporaties geen geld hadden en de gemeente in een financieel lastige positie verkeerde. Dat is veranderd. De woningcorporaties hebben weer geld en de afgelopen vijf jaar is de algemene reserve van de gemeente van 7 miljoen euro naar 20 miljoen euro gegroeid. Wij zijn er voorstander van dat de gemeente grond goedkoop uitgeeft aan woningcorporaties, die dan 1.200 sociale huurwoningen kunnen bouwen. De PvdA wil 1.2 miljoen euro uittrekken voor huisvesting van jongeren en ouderen. Die 1.200 woningen kunnen gebouwd worden op diverse plekken: in een volgende fase van Holland Park, op de plek waar nu het gebouw van Inholland staat en achter in Bergwijkpark achter Campus Diemen Zuid. En als de containerwoningen voor studenten bij Bergwijkpark over een aantal jaren verdwijnen kunnen ook daar sociale huurwoningen worden gebouwd. Verder zijn er diverse plekken waar een klein aantal sociale woningen kan worden gebouwd, bijvoorbeeld in park Spoorzicht en bij Buitenlust."
"Wij vinden duurzaamheid belangrijk. Daarom Duurzaam Diemen is een goed initiatief. Wij willen goede initiatieven die daaruit voortkomen steunen. De PvdA trekt hiervoor in de komende periode 1,5 miljoen euro uit. Woningen moeten van het gas af. Van de ruim 5.000 woningen die wij de laatste jaren hebben gebouwd of in aanbouw hebben zijn er al 4.500 zonder gas. De komende 15 tot 20 jaar moeten ook de bestaande woningen van het gas af. Dat wordt een hele klus."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten