Ouderenpartij Diemen houdt haar naam | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De kandidaten van Ouderpartij Diemen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.
De kandidaten van Ouderpartij Diemen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. (Foto: Ouderenpartij Diemen)

Ouderenpartij Diemen houdt haar naam

  Politiek

DIEMEN - Even leek het erop dat de Ouderpartij Diemen, voorheen Partij van de Ouderen Diemen, misschien onder weer een andere naam mee moest gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Maar woensdagmiddag besliste de Raad van State dat de partij de naam kan behouden.

De Amsterdamse Partij van de Ouderen had bezwaar tegen de naam Ouderenpartij Diemen, omdat deze teveel zou lijken op 'Partij van de Ouderen' (PvdO).

Centraal Stembureau
De PvdO Amsterdam had daarom bij de Raad van State een beroepschrift ingediend tegen het Centraal Stembureau van de gemeente Diemen. Het Centraal Stembureau heeft de nieuwe naam eind december geregistreerd voor de gemeenteraadsverkiezingen. De Raad van State oordeelde woensdag dat er voldoende onderscheid is tussen de twee namen en stelde de PvdO Amsterdam in het ongelijk.

Onafhankelijk
De zittende gemeenteraadsleden van de PvdO in Diemen hebben in de raadsvergadering van 23 december afstand genomen van deze partijnaam en zijn verder gegaan als Ouderenpartij Diemen. "Met de oprichting maken we duidelijk dat we een eigen Diemense ouderenpartij willen zijn die los staat van en onafhankelijk is van de Amsterdamse PvdO", vertelt fractievoorzitter en lijsttrekker Peter Prins van Ouderenpartij Diemen. 

Ook PvdO
Overigens is het ook nog mogelijk dat er toch een PvdO meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Diemen, als de Amsterdamse PvdO hier alsnog een kandidatenlijst indient.  "Dan weet iedereen dat dit geen Diemense partij is. We hebben in Diemen een -bijna natuurlijke- weerstand tegen Amsterdammers die in Diemen de dienst willen uitmaken", aldus Prins.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>