Burgemeester Erik Boog: Het gaat goed met Diemen | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Trudy Kroese

Burgemeester Erik Boog: Het gaat goed met Diemen

  Politiek

DIEMEN - "Het gaat goed met Diemen", aldus een zichtbaar trotse burgemeester Boog. Met deze woorden begon hij zijn nieuwjaarstoespraak maandag tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente Diemen in Theater de Omval.

Argumenten

Boog zette zijn bewering kracht bij met een aantal argumenten. Minder mensen in de bijstand, tevredenheid over de zorg van De Brede HOED, de gemeentekas op orde met ruimte voor investeringen en lastenverlichting, meer bedrijven naar Diemen en dalende criminaliteitscijfers. Diemen maakt een groeisprong, onder andere door de spectaculaire stijging van het aantal woningen op tal van locaties en een toevloed aan nieuwe inwoners. Diemen denkt binnen een paar jaar de 35.000 inwoners aan te tikken. Die groei roept natuurlijk ook vragen op. Bijvoorbeeld hoe je het dorpse karakter en de sociale samenhang kan blijven behouden.

Investeren

Boog wil daarin blijven investeren en het college en de gemeenteraad hebben zich al uitgesproken voor een nieuw samenspel met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. Het zal steeds minder voorkomen dat de gemeente alleen alles bedenkt en beleid maakt. Steeds meer zullen we de kracht, creativiteit en energie die in de samenleving aanwezig ondersteunen en faciliteren.

Motto

En zo zal 'Diemen doe je samen' volgens de burgemeester een belangrijk motto worden voor de komende jaren. Boog: "Dit vraagt om een bestuursstijl waar we vertrouwen, creativiteit en speelruimte centraal blijven stellen. We moeten anno 2018 af van de gedachte dat alles te vangen is in regels. Problemen vragen niet om nog meer richtlijnen en voorschriften. Ze vragen om oplossingen. Dus moeten we soms de rek in de regels vinden."

Gemeenteraadsverkiezingen

De burgemeester van Diemen blikte ook vooruit op de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in maart. Hij pleitte voor veel debat én spoorde de politieke partijen aan via alle kanalen de inwoners duidelijkheid te bieden over plannen en programma's. Ook deed hij een dringende oproep aan alle inwoners om te gaan stemmen. Volgens Boog is een stabiel en daadkrachtig bestuur goed voor de gemeente en hij hoopte dat dit na de verkiezingen weer het geval zal zijn.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>