Afbeelding
Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Nieuwe politieke partij: Ons Diemen

Politiek

DIEMEN - Voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 in Diemen heeft zich één nieuwe partij gemeld: Ons Diemen. Wim Advokaat is de partijvoorzitter.

Nieuwe partijen konden zich tot woensdag 27 december 2017 laten registreren.

Twee nieuwe registraties
Er waren twee nieuwe registraties. Naast Ons Diemen ook Ouderenpartij Diemen, dat is de naam waaronder de Partij van de Ouderen verder gaat in Diemen.

Ons Diemen
Ons Diemen, een initiatief van Wim Advokaat en Hans Prins, is kort geleden opgericht. Advokaat zal ook lijsttrekker zijn. De partij wil een echte lokale partij zijn voor en door Diemenaren, meldt Advokaat. Zij willen zich richten op concrete zaken als (verkeers)veiligheid, voorzieningen voor kinderen, woningbouw en parkeren.

Wie doen er mee op 21 maart?
Op 5 februari wordt definitief bekend welke partijen er deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Diemen, als de partijen geldige kandidatenlijsten hebben ingeleverd. Waarschijnlijk zijn dat: PvdA, GroenLinks, D66, VVD, Leefbaar Diemen, Ouderenpartij Diemen, CDA en Ons Diemen. Het landelijk bestuur van de SP besloot eerder dit jaar dat de partij in Diemen niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook Diemen Linksaf, de fractie van oud-SP'ers, stopt; Miek Wijnbergen verlaat de politiek, haar collega-raadslid Leo Smits stapte onlangs over naar Leefbaar Diemen. Rosali Herder, die sinds haar vertrek bij Leefbaar Diemen als eenmansfractie in de raad zit, staat op de kandidatenlijst voor de Ouderenpartij Diemen. 

Uit de krant