VVD wil uitbreiding van beveiliging bij station Diemen-Zuid en in Bergwijkpark | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Trudy Kroese

VVD wil uitbreiding van beveiliging bij station Diemen-Zuid en in Bergwijkpark

  Politiek

DIEMEN - De fractie van de VVD wil uitbreiding van de beveiliging bij station Diemen-Zuid en in Bergwijkpark. De liberalen hebben hierover een motie ingediend tijdens de eerste raadsvergadering over de begroting.

De bewoners van de containerwoningen voor studenten bij Bergwijkpark maken zich zorgen over hun veiligheid. Ook vinden er regelmatig incidenten plaats. Een aantal studenten vertelde dit onlangs aan het DiemerNieuws.

De VVD vraagt het college van B en W om ervoor te zorgen dat de verlichting in Bergwijkpark goed werkt. Daarnaast wil de oppositiepartij dat het college de gemeenteraad nog deze maand informeert over wat de kosten zijn van uitbreiding van de beveiliging.

Particuliere beveiligers zijn nu actief van maandag tot en met vrijdag van 17.00 uur tot 22.00 uur. De VVD wil dat deze beveiliging wordt uitgebreid tot 24.00 uur en dat de beveiligers ook in de weekeinden tot middernacht toezicht gaan houden.

De liberale vragen tevens of extra inzet van de politie tijdens deze uren tot de mogelijkheden behoort en of het mogelijk is om de handhavers van de gemeente in te zetten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>