DiemerNieuws - Hockey of honkbal op Sportpark?
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Veel aanhang, jong en oud, van TIW-Survivors op de publieke tribune.
Veel aanhang, jong en oud, van TIW-Survivors op de publieke tribune.

Hockey of honkbal op Sportpark?

  Politiek

DIEMEN - Het leek zo'n handige, snelle  oplossing: de honkballers van TIW-Survivors verhuizen naar Sportpark Middenmeer in Amsterdam en zo is er in één klap ruimte voor twee hockeyvelden voor de nieuwe vereniging HC Diemen en een vierde veld voor SV Diemen. Maar dat zal niet zomaar gaan.

Na een, volgens wethouder Jeroen Klaasse van sportzaken, aanvankelijk niet onwelwillende houding van het bestuur van TIW-Survivors over het plan, bleek tijdens een ledenvergadering dinsdag bij de club geen draagkracht te zijn voor een verhuizing buiten Diemen.

Verrast
Iedereen, inclusief Klaasse, leek verrast door het nieuws dat TIW-Survivors niet voelt voor een verhuizing naar Amsterdam. "Wij hoeven niet weg, we zitten goed, maar als een verhuizing goed is voor de gemeente, willen we best meewerken. Maar wel binnen Diemen", vertelde bestuurslid Wytze Veenstra de gemeenteraad. Op de publieke tribune een grote aanhang van TIW-Survivors, een team kwam rechtstreeks van de training.

'Te mooi om waar te zijn'
Het was ook 'te mooi om waar te zijn', noemde raadslid Nicole van Engelen het plan gisteravond in de informatieve raadsvergadering. Maar ondertussen moet er in Diemen wel plek worden gevonden voor HC Diemen, een burgerinitiatief dat deze zomer werd ingediend en inmiddels al 140 leden telt.

Burgerinitiatief
Voorzitter Gideon Swaab van HC Diemen was in de raad om het burgerinitiatief toe te lichten. "HC Diemen bestaat! We hebben veel (jeugd)leden en de ouders tonen zich zeer betrokken. We verdienen een plek in Diemen."

Keuzes
"Het is een enorme puzzel, als wethouder sportzaken wil je zoveel mogelijk mensen de kans geven om te sporten", zei Klaasse. "Ik draag TIW-Survivors een warm hart toe, maar ook HC Diemen dat ruimte zoekt. Dat er nu al zoveel leden zijn, geeft wel aan dat er animo voor is. We moeten het doen met beperkte ruimte en middelen in Diemen en zullen dus keuzes moeten maken en ook over de gemeentegrenzen moeten kijken. Ik denk dat TIW-Survivors in Sportpark Middenmeer een goede plek kan vinden." 

Lees ook hockey of honkbal op sportpark? en TIW-Survivors bespreken opties.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het DiemerNieuws per e-mail
Meer berichten
 

DiemerNieuws nieuwsbrief

Elke donderdag het DiemerNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>