Verantwoordelijk wethouder Lex Scholten met daarachter een volle, extra grote publieke tribune.
Verantwoordelijk wethouder Lex Scholten met daarachter een volle, extra grote publieke tribune.

Raad staat voor dilemma bij besluit over A. Krijtsstraat 1

Politiek

DIEMEN- Kiest de Diemense gemeenteraad voor realisatie van veel nieuwe woningen of voor de belangen van, vooral, direct omwonenden? De raadsleden staan voor een lastig dilemma bij de beslissing over de geplande nieuwbouw aan de Arent Krijtsstraat 1.

Dat bleek donderdagavond toen in een bomvolle raadszaal werd vergaderd over de afgifte van een verklaring van geen bedenkingen voor de bouw van een flatgebouw van elf etages op de hoek van de Arent Krijtsstraat/Hartveldseweg.

Wel
'Beter geen plan dan dit plan', klonk het onder meer vanaf de publieke tribune. En dat is eigenlijk de kern van het dilemma voor de gemeenteraadsleden. Verlenen ze de verklaring van geen bedenkingen, dan kan het college van B en W doorgaan met het afgeven van een omgevingsvergunning voor de bouw van het hoge flatgebouw.

Niet
Doen ze dat niet, dan is het hele plan van de baan en moet er opnieuw gezocht worden naar een oplossing. Want nu staat er, nog steeds, het half gesloopte pand, ook al een doorn in het oog.

Aanvulling woningvoorraad
Onder de acht insprekers en het publiek leek niemand het flatgebouw wel een goed idee te vinden. Er zijn veel bezwaren in de vorm van zienswijzen en e-mails ingediend, ook door mensen die niet in de buurt wonen. Maar diverse raadsleden wezen op het dilemma dat er in Diemen nu eenmaal enorme behoefte is aan, betaalbare, woningen en dat dit weer een welkome aanvulling zou zijn op de woningvoorraad. 

De raadsleden hebben nog twee weken om na te denken: op 28 september moet er een besluit worden genomen.

Uit de krant