Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Ambtswoning burgemeester Boog eind 2019 beschoten

Politiek

DIEMEN - Eind 2019 is het huis van burgemeester Erik Boog en zijn vrouw Wahida, de ambtswoning, beschoten. Dit gebeurde op een avond toen zij beiden niet thuis waren. De politie heeft indertijd uitgebreid onderzoek gedaan naar aanleiding van dit incident. Dit heeft (nog) niet geleid tot de aanhouding van één of meerdere verdachten. Dit meldt de gemeente Diemen in een persverklaring.

In een interview in het laatste Daarom Diemen Magazine zegt de vrouw van de burgemeester, Wahida Amier-Boog, hierover: “We hebben dat destijds niet aan de grote klok gehangen, maar als mensen nu vragen of wij weleens met dit soort kwesties te maken hebben gehad, dan vertel ik het gewoon. Politie en justitie hebben dit goed opgepakt en we hebben de nodige maatregelen getroffen. Erik bijt zich vast in de bestrijding van de georganiseerde criminaliteit, dus tja, dan is er kans dat dit soort dingen kunnen gebeuren. Maar de schrik zat er goed in!”

Burgemeester Erik Boog reageert desgevraagd ook op de kwestie: “Dit soort incidenten komen steeds vaker voor bij bestuurders en volksvertegenwoordigers in het land. Helaas hebben wij daar ook mee te maken gekregen. In het belang van het onderzoek is er toen niet actief gecommuniceerd over dit incident. Omdat er uiteindelijk niemand is aangehouden, kunnen we over de achtergrond alleen gissen. De zaak is door alle partijen serieus opgepakt en er zijn nadien meerdere zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen getroffen. Uiteraard heeft dit incident impact gehad op ons, maar ik laat het op geen enkele wijze van invloed zijn op mijn handelen.”

Uit de krant