Leo Smits en Jan Sikking.
Leo Smits en Jan Sikking.

De Onafhankelijke Partij Diemen betuigt steun aan bewoners Buitenlust en Arent Krijtsstraat

  Politiek

Diemen - De Onafhankelijke Partij Diemen betuigt steun aan de bewoners van Buitenlust die geen verdichting willen in hun woonwijk. Ook de bewoners rond de Arent Krijtsstraat 1, verenigd in Comité Hoogbouw Nee, kunnen op steun van de partij rekenen.

Fractievoorzitter Jan Sikking: "Er moet niet op 'postzegelgebiedjes' in stedenbouwkundig uitontwikkelde wijken worden gebouwd, zoals in Buitenlust en andere wijken. De coalitiepartijen hebben een dwangmatige bouwkoorts en zoeken overal naar gebieden voor verdichting middels hoogbouw. De bewoners willen het niet, de participatie is ver te zoeken, want de beloftes om te bouwen zijn blijkbaar al aangegaan."

“Wij zijn niet tegen bouwen op de plek van de Arent Krijtsstraat 1, maar houd het laag. De beleggingsmaatschappijen kunnen aan hoogbouw veel meer verdienen dan aan laagbouw. Maar is de gemeente er voor bewoners, beleggers of speculanten? Een mooi voorbeeld is het project The Post (de woningen op de hoek van het Wilhelminaplantsoen en de Ouddiemerlaan). Deze beleggers hebben er echt geen verlies op geleden. Megawinsten voor speculanten en beleggers door intensief hoogbouw neer te zetten, moeten niet de belangen van de bewoners treffen die opgezadeld te worden met dure koopflats in hun wijk”, aldus Sikking.

"De coalitiepartijen hebben de ambitie ruim 1100 sociale huurwoningen te bouwen. Koopflats leveren veel meer geld op, de prijzen van koopwoningen stijgen enorm. Maar dat de kopers er zelf moeten wonen is in de contracten van bijvoorbeeld de woningen in Holland Park niet opgenomen. In de Arent Krijtsstraat 1 komen geen sociale huurwoningen, maar komt alleen hoogbouw die de beleggers megawinsten oplevert. De Onafhankelijke Partij Diemen wil in de Arent Krijtsstraat 1 een project als The Post en beslist geen hoogbouw", aldus de fractievoorzitter van de Onafhankelijke Partij Diemen.

Raadslid Leo Smits van de Onafhankelijke Partij Diemen vult aan: “Er zijn te weinig sociale huurwoningen in Diemen gebouwd. De focus lag op koopwoningen en winst maken. Diemen is in verhouding de snelst groeiende gemeente van Nederland, echter de doorstroming in de woningmarkt stagneert en jongeren komen niet meer aan bod. Om de doorstroming toekomstbestendig te maken zal de gemeente op zoek moeten gaan naar andere woonvormen. De Onafhankelijke Partij Diemen denkt dan aan Tiny Houses en voor ouderen woongemeenschappen als Knarren Hoven waarmee we de doorstroming toekomstbestendig kan worden."

Meer berichten