Brigitte Wielage, factievoorzitter van de VVD.
Brigitte Wielage, factievoorzitter van de VVD. (Foto: Trudy Kroese)

VVD stelt vragen over leefbaarheid en infrastructuur Akkerland

  Politiek

DIEMEN - De fractie van de VVD heeft aan het college van B en W vragen gesteld over de leefbaarheid en infrastructuur in de wijk Akkerland in Diemen-Zuid.

De VVD heeft na meldingen van een bewoner van Diemen-Zuid tijdens een schouw in de wijk rond Akkerland en de Vlasdonk geconstateerd dat er sprake is van een aantal knelpunten, die volgens de partij eenvoudig opgelost kunnen worden om de leefbaarheid en kwaliteit van de infrastructuur in de wijk te verbeteren.

De VVD wijst erop dat het plein ter hoogte van Akkerland/Vlasdonk er niet aantrekkelijk uitziet. "Het betreft hier een plein met zes bomen. De bakstenen randen rond de bomen liggen schots en scheef en er staan geen bankjes waarop wandelaars even kunnen gaan zitten en mensen elkaar kunnen ontmoeten", aldus de fractie van de VVD. 

De VVD vraagt aan het college van B en W welke aanpassingen er kunnen worden gedaan - naast regulier onderhoud - om ervoor te zorgen dat het plein een aangename ontmoetingsplek wordt.

De VVD heeft tevens vragen gesteld over de kwaliteit van het slootwater op de grens van Diemen en Duivendrecht "Aan de Duivendrechtse zijde van de sloot ter hoogte van de brug tussen de Vlasdonk en de Industrieweg is de grond gesaneerd. Bewoners hebben aangegeven twijfel te hebben over de kwaliteit van het water op deze plek, waar ’s zomers veel kinderen zwemmen en met bootjes varen", aldus de fractie van de VVD. 

De VVD vraagt aan het college van B en W hoe de gemeente, Diemen, eventueel in samenwerking met de gemeente Ouder-Amstel, inzichtelijk kan maken hoe de kwaliteit van het water van de sloot is en in welke mate er sprake is van risico’s voor bijvoorbeeld kinderen die daar zwemmen. "En mocht de kwaliteit van het water onvoldoende zijn, dan zou de VVD graag horen welke maatregelen beide gemeenten nemen om dit te verhelpen", aldus de fractie van de liberalen.

Meer berichten