Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

GroenLinks, D66, VVD en Leefbaar Diemen dienen motie in tegen biomassacentrale

Politiek

DIEMEN - De fracties van GroenLinks, D66, de VVD en Leefbaar Diemen hebben een motie ingediend die het college van B en W verzoekt om in gesprek te gaan met Vattenfall om het bedrijf te bewegen alsnog af te zien van de bouw van een biomassacentrale in Diemen. 

De motie wordt vanavond besproken tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Vattenfall heeft in het dagblad Trouw gezegd voorlopig geen nieuwe houtgestookte biomassacentrales meer te gaan bouwen in Nederland. Vattenfall wil wachten met de bouw van deze biomassacentrales “tot er meer consensus is". Vattenfall wil echter wel de bouw van de biomassacentrale in Diemen doorzetten. 

De partijen die de motie hebben ingediend wijzen er op dat er in Diemen geen steun is voor de bouw van een biomassacentrale. De gemeenteraad gaf eerder dit jaar wel een verklaring van geen bedenkingen af, maar het college van B en W en de gemeenteraad willen geen biomassacentrale in Diemen. Een petitie die door een inwoonster van Diemen werd gestart om de bouw van een biomassacentrale in Diemen tegen te houden werd door 7.400 mensen ondertekend.
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief