Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Oud-wethouder Nuijens verdacht van overtreding Opiumwet en verstoring openbare orde

Politiek

DIEMEN - Jorrit Nuijens, de voormalige wethouder van Diemen, wordt officieel verdacht van overtreding van de Opiumwet en verstoring van de openbare orde. Maar hij wordt niet verdacht van het bespugen van een agent. Dit meldt AT5.

"Er zat een beetje spuug langs zijn mond en dat kwam op de agent. Dit is dus niet bewust gebeurd, en dus gaan we hem hier niet voor vervolgen", zegt het Openbaar Ministerie van Noord-Holland tegen AT5. 

Over de verdenkingen van het overtreden van de Opiumwet en het verstoren van de openbare orde wordt Nuijens op 25 november in een besloten zitting gehoord door de officier van justitie.

Tegen Nuijens is ook aangifte gedaan van belediging, maar dat kan volgens het OM niet worden bewezen. Nadat Nuijens op 25 november is gehoord, neemt de officier van justitie een zogeheten afdoeningsbeslissing waarin wordt bepaald of hij wordt vervolgd. Maar ook kan dan besloten worden dat de zaak wordt geseponeerd.

Jorrit Nuijens werd op 20 juni gearresteerd op een terras van een café naast de Stopera in Amsterdam na een heftige discussie met agenten. 

Beelden toonden aan dat Nuijens tekeer ging tegen de politieagenten. Na zijn aanhouding zou hij ook twee zakjes wiet bij zich hebben en een flesje waar vermoedelijk GHB in zat.

Een dag na zijn arrestatie stapte Nuijens op als wethouder van Diemen.


Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief