Afbeelding

GroenLinks draagt Matthijs Sikkes- van den Berg voor als nieuwe wethouder

Politiek

DIEMEN - De fractie van GroenLinks Diemen heeft besloten om de 32-jarige Matthijs Sikkes-van den Berg voor te dragen als nieuwe wethouder. Sikkes-van den Berg is momenteel de fractievoorzitter van GroenLinks in de Provinciale Staten van Friesland en daarvoor was hij ruim vijf jaar fractievoorzitter in gemeenteraad van De Fryske Marren. Hij heeft de intentie om op termijn naar Diemen te verhuizen.

De nieuwe wethouder krijgt dezelfde portefeuille als zijn voorganger Jorrit Nuijens. Die bevat onder andere de beleidsterreinen duurzaamheid, groen buitengebied, sociale zaken en openbare ruimte.

De gemeente Diemen proeven

Sikkes-van den Berg is geboren in Naarden en opgegroeid in Bussum. Als kind kwam hij daardoor geregeld in Diemen. Naast zijn politieke werk heeft hij al ruim tien jaar zijn eigen praktijk als orthopedagoog. Nu hij wethouder wordt, zal hij met die werkzaamheden stoppen. Zodra Sikkes-van den Berg wethouder is, wil hij eerst de Diemense inwoners, organisaties en bedrijven goed leren kennen. "De komende maanden hoop ik op veel plekken te mogen komen om een dagje 'stage' te lopen. Op die manier verwacht ik de gemeente Diemen te kunnen proeven", aldus de kandidaat-wethouder.

GroenLinks-fractievoorzitter Nicole van Engelen is verheugd over de komst van Sikkes-van den Berg. "Wij hebben Matthijs leren kennen als een gedreven GroenLinkser die goed in staat is om verbinding te maken met mensen. We hebben er alle vertrouwen in dat hij een succesvolle wethouder voor Diemen gaat zijn."

Kennismaken op het Diemer Festijn

Aanstaande zaterdag 7 september is de nieuwe wethouder aanwezig bij de kraam van GroenLinks op het Diemer Festijn. Alle inwoners van Diemen zijn van harte welkom om kennis te komen maken.

De afgelopen twee maanden heeft een selectiecommissie bestaande uit Van Engelen, afdelingssecretaris Roel Niessen en oud-wethouder Ruud Grondel verschillende kandidaten gesproken. De drie meest geschikte kandidaten hebben vervolgens gesproken met leden van de GroenLinksfractie. Afgelopen weekend heeft de fractie de definitieve keuze gemaakt. De verwachting is dat Sikkes-van den Berg in de loop van september door de gemeenteraad wordt geïnstalleerd.

Uit de krant