Ouderenpartij stelt vragen over het negeren van bushalte op Hartveldseweg

  Politiek

DIEMEN - De Ouderenpartij Diemen heeft aan het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over het feit dat buschauffeurs van bus 44 niet altijd stoppen bij de halte op de Hartveldseweg

Na het verdwijnen van de GVB-halte op de Muiderstraatweg bij de Nicolaas Lublinkstraat is daar de halte op de Hartveldseweg vlak bij de Ouddiemerlaan voor in de plaats gekomen. Het gaat om een halte van bus 44 in de richting Diemen-Noord en een halte van lijn 19 in beide richtingen.

Peter Prins, fractievoorzitter van de Ouderenpartij Diemen: "Uit eigen waarneming, maar ook omdat wij door inwoners hierover worden benaderd, weten wij dat chauffeurs van bus 44 niet altijd stoppen bij de halte. De halte is opgenomen in de dienstregeling en op de videoschermen in de bus te lezen, maar toch wordt de halte genegeerd, ook als daar passagiers staan te wachten. Chauffeurs zouden ontkennen dat het een halte voor bus 44 is, of klagen over het feit dat zij de draai over de brug naar de halte moeilijk kunnen maken."

De Ouderenpartij Diemen vraagt het college van B en w of zij op de hoogte is van de klachten en wat zij wil gaan doen om de chauffeurs van het GVB te houden aan hun plicht om te stoppen bij de halte.

Meer berichten