Een avond vol door hemzelf veroorzaakte tumult kost Jorrit Nuijens zijn baan als wethouder van Diemen.
Een avond vol door hemzelf veroorzaakte tumult kost Jorrit Nuijens zijn baan als wethouder van Diemen. Foto: Trudy Kroese

Jorrit Nuijens: 'Ik heb spijt. Punt.'

Politiek

DIEMEN - Radiostilte. Dat is wat Jorrit Nuijens zichzelf oplegt na zijn aftreden als wethouder vorige week vrijdag. Hoewel, voor het DiemerNieuws wil hij een uitzondering maken. "Ik heb spijt. Punt. Spijt van het werk en de zorgen die ik anderen de afgelopen dagen heb bezorgd."

Dat is wat Jorrit Nuijens er, naast zijn schriftelijke verklaring vorige week, op dit moment over kwijt wil. Aftreden was de enige juiste beslissing, vindt ook burgemeester Erik Boog.

Nuijens besloot vrijdag 21 juni op te stappen als wethouder. Een dag eerder was hij aangehouden door de politie bij de Stopera in Amsterdam. Beelden van de arrestatie gingen viral op social media, werden opgepikt door zo ongeveer alle media en ook zo ongeveer iedereen vond er wel wat van. "Hoewel de berichtgeving een aantal onjuistheden bevat, neemt niets weg dat het een wethouder niet past om politieagenten op heftige toon toe te spreken", schreef Nuijens er zelf over.

Maandag vertelde hij ons af te wachten of er een aanklacht komt. Om die reden kan en wil hij verder ook weinig kwijt. Ook niet over hoe het zo uit de hand heeft kunnen lopen.

GroenLinks Diemen gaat nu op zoek naar een nieuwe wethouder. De partij blijft met D66 en PvdA samenwerken, hebben de drie coalitiepartijen samen besloten.

Lees verder in het DiemerNieuws

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief