Gemeente trekt geld uit voor nieuwe sporthal naast Sporthal Diemen.
Gemeente trekt geld uit voor nieuwe sporthal naast Sporthal Diemen. Foto: Oscar Borghardt

Kadernota: Gemeente vangt klap Rijk op, en handhaaft ambities

Politiek

DIEMEN - Gemeenten in Nederland krijgen dit jaar minder geld van het Rijk dan vorig jaar was aangekondigd. Diemen kiest er echter niet voor om plotseling te bezuinigen.

Het college van B en W in Diemen kiest ervoor om vast te houden aan de ambities uit het vorig jaar gesloten programma-akkoord. De gemeente blijft daarom ook dit jaar doorgaan met het op peil houden en verbeteren van sociale voorzieningen. Ook belangrijke investeringen in voorzieningen voor iedereen, zoals brede scholen en een nieuwe sporthal, blijven overeind. Ook op de vorig jaar gereserveerde financiële ruimte voor een stevige inzet op duurzaamheid wordt niet beknibbeld.

Dit staat in de kadernota waarover de gemeenteraad in juli een besluit neemt. Het betreft hier dus een voorstel van het college van B en W aan de gemeenteraad.

Toch is er niet voor iedereen goed nieuws. Als gevolg van een correctie op de WOZ-waarde van de woningen stijgt de onroerendzaakbelasting (ozb) in 2020 met 5 procent. Alleen eigenaren van woningen betalen onroerendzaakbelasting.

 

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief